ECO Design

ECO Collection importeert een mooie collectie hout, keramiek, glas, kussens, metaal en genaamd ECO Design uit Thailand. Deze collectie is geïnspireerd op een stijl zoals je die in Scandinavische interieurs vaak ziet: Eenvoudige vormen, rustig kleurgebruik en een combinatie van natuurlijke materialen. Designer Julie Thaysen combineert hout, leer, glas en natuursteen tot functionele artikelen. De houtwerkplaats in Thailand is Fair Trade gecertificeerd. ECO Collection ondersteunt het bedrijf, de productie en het gebruik van grondstoffen verder te verduurzamen.

In de Wolken

De rubberboom in Thailand geeft latex af, waar vervolgens rubber van wordt gemaakt. Echter, na verloop van tijd is de latex op en wordt de boom gekapt. Zonde? Nee hoor, het hout is een prachtige grondstof voor houtsnijwerk. Zo benutten we zo veel mogelijk van de natuur. In Thailand maken ze van oude rubberbomen een prachtige collectie stevige snijplanken, handige tapasplanken en sfeervolle kaarsenhouders. Frans Hegge* ontwierp de collectie “In de wolken” en gaf de rubberboom zo een tweede leven. Designstudio Hegge ID staat voor mooi en functioneel design dat waar mogelijk materialen en onderdelen hergebruikt. Van zoiets moois ben je toch in de wolken?

*Frans Hegge is een industrieel ontwerper uit Nederland, cum laude afgestudeerd aan de Dutch Design Academy. Sinds 1999 heeft Hegge een eigen studio en ontwerpt voor klanten in meer dan 10 landen. Daarnaast consulteert hij industriële bedrijven in ontwerp management en heeft zelf les gegeven aan de Dutch Design Academy in Eindhoven.

Geïnteresseerd in onze producten?
Neem dan contact met ons op!