In de wolken

20160530-in-de-wolken-tekstplaatje-hegge-idDe rubberboom in Thailand geeft latex af, waar vervolgens rubber van wordt gemaakt. Echter, na verloop van tijd is de latex op en wordt de boom gekapt. Zonde? Nee hoor, het hout is een prachtige grondstof voor houtsnijwerk. Zo benutten we zo veel mogelijk van de natuur. In Thailand maken ze van oude rubberbomen een prachtige collectie stevige snijplanken, handige tapas planken en sfeervolle kaarsenhouders. Frans Hegge* ontwierp de collectie “In de wolken” en gaf de rubberboom zo een tweede leven.

Designstudio Hegge ID staat voor mooi en functioneel design dat waar mogelijk materialen en onderdelen hergebruikt. Van zoiets moois ben je toch in de wolken?

*Frans Hegge is een industrieel ontwerper uit Nederland, cum laude afgestudeerd aan de Dutch Design Academy. Sinds 1999 heeft Frans Hegge een eigen studio en ontwerpt voor klanten in meer dan 10 landen. Daarnaast consulteert hij industriële bedrijven in ontwerp management en heeft zelf les gegeven aan de Dutch Design Academy in Eindhoven.