Veel gestelde vragen

Algemeen

ECO Collection is een importeur van duurzame lifestyle producten. Deze verkopen wij weer aan winkels en groothandels. Daardoor kunnen alleen deze onze producten via de webshop verkrijgen. Niet getreurd, kijk vlug op waar te koop om te zien waar jij onze producten kunt krijgen!

U kunt bij ECO Collection klant worden wanneer u bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en/of een zakelijk BTW nummer heeft.

Onze prijzen op onze webshop zijn exclusief 21% BTW.

Ja, de glazen zijn vaatwas bestendig. Echter na elke afwasbeurt produceert de vaatwasser stoom. De glazen worden dan op een erg hoge temperatuur opgewarmd en zo gedroogd.
Dit proces in combinatie met alkalische vaatwasmiddelen heeft echter een nadelige invloed op glas. Er blijft na verloop van tijd namelijk een witte aanslag of verkleuring achter. De glazen voelen ook stroever en droger aan. Er is m.a.w. sprake van glascorrosie of -verwering. Deze veranderingen kunnen permanent zijn.

Wat versnelt de verwering van glazen?
• Hoge wastemperaturen
• Sterk alkalisch vaatwasmiddel
• Verkeerde dosering van het vaatwasmiddel
• Samenstelling van het water: te zacht of te hard

Uit praktische overwegingen kunt u de glazen af en toe in de vaatwasmachine wassen. Enkele tips:
• Gebruik een glasprogramma, als je vaatwasser daarover beschikt.
• Gebruik glans spoelmiddel.
• Gebruik een glasbeschermer.
• Gebruik zout.
• Haal glazen direct na het wasprogramma uit de vaatwasser.

Producten

Naast dat de producten in alle Waar! en Wereldwinkels te koop zijn, zijn onze Fair Trade producten in nog veel meer winkels te bewonderen! Kijk vlug  op Waar te koop voor een winkel bij jou in de buurt!

Bestellen, betalen en bezorging

Als klant kunt u eenvoudig een bestelling plaatsen via onze webwinkel. De producten worden geleverd na afhandeling van de factuur. Uiteraard kunt u ook onze showroom in Culemborg bezoeken en ter plaatse bestellen. Bestellingen boven € 300,- excl. BTW worden gratis verstuurd. Bij bestellingen onder de € 300,- excl. BTW gelden er standaard verzendkosten van € 17,50.

Uiteraard. U kunt uw bestelling laten bezorgen waar u wilt in Nederland. U geeft dit gewoon aan tijdens het bestelproces.

Wij streven er naar om de online bestellingen binnen 2-4 werkdagen bij u te bezorgen.

Klantenservice

Als Fair Trade importeur kiezen wij onze producten met zorg uit. Onze leveranciers besteden hier de grootste zorg aan. Indien u niet tevreden bent met uw aankoop kunt u ten alle tijden contact opnemen met onze klantenservice via info@eco-collection.nl.

– U heeft een zichttermijn van 14 dagen, vanaf de eerstvolgende dag na aflevering van de producten.

– U mag het product uitpakken om te beoordelen of u het product wilt houden, producten die teruggestuurd worden dienen in de originele verpakking geretourneerd te worden.

– De kosten voor het retourneren van een product zijn voor uw rekening. ECO Collection neemt geen ongefrankeerde zendingen aan.

– Indien wij akkoord gaan met uw retournering storten wij het door u betaalde bedrag binnen 14 dagen na de ontbinding van de verkoop terug.

– Indien u kiest voor een vervangend product, sturen wij deze z.s.m. na controle van het retour artikel naar u toe.